3 munaa
1 1/2 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
1 rkl kanelia
1/2 tl neilikkaa
200 g voita tai margariinia
4 dl raastettua porkkanaa
1 dl ananasmurskaa
Kuorrutus:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
mantelirouhetta
*Vaahdota munat ja sokeri.Sekoita kuivat aineet keskenään,sulata ja jäähdytä rasva ja raasta porkkanat erittäin hienoksi raasteeksi.Yhdistä kaikki ainekset ja levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipannulle.Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.Vatkaa tuorejuusto notkeaksi.Lisää mukaan sokerit.Levitä seos jäähtyneen pohjan pinnalle.Ripottele päälle reippaasti mantelirouhetta ja leikkaa pohja leivospaloiksi.* Huom! "Sekoita kuivat aineet aina ekana ennen vatkaamista,koska vaahto laskee.Vaahto on silloin tarpeeksi vatkattu kun tekee sähkövatkaimen vispilöillä kahdeksikon ja se jää siihen,eikä häviä." Ps: Oppisin tämän systeemin Loimaan ammattikoulun opettajalta Maijalta,silloin ku kävin amista vielä.Kantsii kokeilla tätä niksiä,silloin saa onnistumaan munasokerivaahdot.
Aprikoosileivokset
300 g voita
1 1/4 dl sokeria
1 muna
1 1/4 dl perunajauhoja tai ohrakasta
4 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
noin 3 dl aprikoosihilloa
*Vaahdota rasva ja sokeri.Lisää vaahtoon muna ja siivilän läpi kuivat aineet.Anna taikinan rauhoittua hetki jääkaapissa.Pyöritä taikinasta tanko ja jaa se 20-24 osaan.Pyöritä palat palloiksi ja painele voideltuihin leivosvuokiin tai paperisiin vuokiin.Paina keskelle hillonmentävä monttu ja täytä se paistonkestävällä aprikoosihillolla.Paista leivokset kauniin vaalean ruskeiksi 200 asteessa noin 15 minuutin ajan.Koristele leivokset vielä tomusokeripöläyksellä tai sokerivesisomistuksella."
TOSCALEIVOKSET , noin 24 kpl:tta
6 munaa
3 dl sokeria
2 dl maitoa tai kermaa
100 g voita tai margariinia sulatettuna
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
KUORRUTUS:
100 g voita tai margariinia
1 ½ dl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 rkl maitoa
200 g mantelilastuja
*Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää maito tai kerma, sulatettu rasva ja vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita varovasti nostelemalla tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteen uuninlämmössä noin 15 minuuttia. Sulata rasva kattilassa, lisää muut kuorrutusaineet ja kiehauta seos. Levitä täyte tasaiseksi kerrokseksi puoliksi paistuneen pohjan päälle ja jatka kypsentämistä vielä noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa terävällä veitsellä pieniksi neliöiksi.*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.