20 annosta
Pohja
24 isoa, vaaleaa paahtoleipää
Kostutus:
1 ½ dl maitoa tai laimennettua sitruunamehua
Vaihtoehto 1.
Poronlihatäyte
4 prk (á 200 g) tuorejuustoa
½ dl sinappia
1 rkl sitruunamehua
½ tl rouhittua mustapippuria
300 g kylmäsavuporoa (josta 100 g koristeluun)
1 paprika
1 dl hienonnettua persiljaa
Koristelu
*persiljaa
*hillosipulia
*kylmäsavuporoa
Vaihtoehto 2.
Silli-munatäyte
160 g (2 kpl) matjessillifileetä
5 kovaksi keitettyä ( 8 min) munaa
4 prk (á 200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl hienonnettua ruohosipulia
2 rkl sitruunamehua
½ tl rouhittua roseepippuria
Koristelu
n. 2 dl hienonnettua ruohosipulia
3 kovaksi keitettyä munaa
silliviipaleita
kaprismarjoja
*Kokoa voileipäkakku näin: Valmista valitsemasi täyte. Yhdistä tuorejuustoon muut ainekset hienonnettuna. Jos täyte tuntuu liian paksulta, sekoita joukkoon sopiva määrä maitoa tai kermaa. Leikkaa leipäviipaleista ohuelti reunat pois. Lado tarjoiluvadille kuusi viipaletta,kaksi rinnakkain ja kolme peräkkäin. Suojaa tarjoiluvati voipaperisuikaleilla kakun valmistamisen ajaksi. Kostuta leipäviipaleet. Levitä 1/4 täytteestä leipäkerroksen päälle. Lisää seuraava leipäkerros,kostuta ja levitä sille 1/3 täytteestä. Tee loppuun kerrokset, jätä päälle levitettävä täyte seuraavaa päivää varten. Peitä kakku kelmulla ja alumiinifoliolla, ettei se kuivu. Nosta päälle kevyt paino. Anna kakun vetäytyä jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään. Levitä loppu täyte kakun päälle ja reunoille ja koristele.*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.