1 prk (200g) ranskankermaa
½ dl chilikastiketta
½ nippua hienonnettua tilliä
Yrttikastike:
1 dl majoneesia
1 dl kermaa vatkattuna tai
1 prk (120 g) smetanaa
1 tl rakuunaa
3 rkl tillisilppua
3 rkl ruohosipulisilppua
Avokadokastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
1-2 kypsää avokadoa soseutettuna
2 rkl sitruunanmehua
ripaus pippuria
Remouladekastike:
2 dl majoneesia
1-2 rkl kaprista hienonnettuna
2 rkl maustekurkkua hienonnettuna
2 anjovisfileetä hienonnettuna
1 rkl sinappia
1 rkl mausteyrttejä hienonnettuna
*Sekoitat ylimmäisten kastikeohjeiden ainekset yhteen.En löytänyt niihin ohjetta mutta eiköhän noi ^ osaa valmistaa ilman selostettakin.*
KATKARAPUKASTIKE:
4 annosta (gluteeniton)
2 dl ruokakermaa
2 dl vettä
½ kalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia
2 rkl maissitärkkelysjauhoja
1/4 dl sitruunamehua tai ½ dl valkoviiniä
100 g katkaraputuorejuustoa
1 rkl tuoretta tilliä tai ruohosipulia
*Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.