1 prk (200g) ranskankermaa

½ dl chilikastiketta

½ nippua hienonnettua tilliä

Yrttikastike:

1 dl majoneesia

1 dl kermaa vatkattuna tai

1 prk (120 g) smetanaa

1 tl rakuunaa

3 rkl tillisilppua

3 rkl ruohosipulisilppua

Avokadokastike:

1 prk (200 g) kermaviiliä

1-2 kypsää avokadoa soseutettuna

2 rkl sitruunanmehua

ripaus pippuria

Remouladekastike:

2 dl majoneesia

1-2 rkl kaprista hienonnettuna

2 rkl maustekurkkua hienonnettuna

2 anjovisfileetä hienonnettuna

1 rkl sinappia

1 rkl mausteyrttejä hienonnettuna

*Sekoitat ylimmäisten kastikeohjeiden ainekset yhteen.En löytänyt niihin ohjetta mutta eiköhän noi ^ osaa valmistaa ilman selostettakin.* Silmänisku

KATKARAPUKASTIKE:

4 annosta (gluteeniton)

2 dl ruokakermaa

2 dl vettä

½ kalaliemikuutiota tai 1 rkl kalafondia

2 rkl maissitärkkelysjauhoja

1/4 dl sitruunamehua tai ½ dl valkoviiniä

100 g katkaraputuorejuustoa

1 rkl tuoretta tilliä tai ruohosipulia

*Kuumenna ruokakerma, vesi ja kalaliemikuutio tai -fondi kattilassa ja sekoita ne. Sekoita maissitärkkelys sitruunamehun tai viinin joukkoon ja kaada ohuena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Kiehauta ja sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon. Lisää lopuksi tuoretta tilliä tai ruohosipulia.*Silmänisku