200 g maustamatonta tofua
1 kesäkurpitsa
1 rasia kirsikkatomaatteja
MARINADI:
½ dl soijakastiketta
1 sitruunan mehu
1 rkl siirappia tai juoksevaa hunajaa
1 rkl öljyä
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
- Leikkaa tofu ja kesäkurpitsa kuutioiksi. Pane tofu- ja kesäkurpitsakuutiot sekä kirsikkatomaatit kulhoon. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet ja kaada marinadi kulhossa olevien aineiden päälle. Anna maustua vähintään tunnin ajan. Pujota tofu- ja kesäkurpitsa kuutiot sekä kirsikkatomaatit vuorotellen vartaisiin. Grillaa vartaita noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta ne ruskistuvat tasaisesti. Vihje: *Voit käyttää tofun sijaan halloumijuustoa.*
APPELSIINIMARINOIDUT KALKKUNAVARTAAT
500 g kalkkunan rintafileetä
MARINADI:
1 appelsiinin raastettu kuori ja mehu
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
2 rkl öljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 tl korianteria
1 tl mineraalisuolaa
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI:
vedessä liotettuja puuvartaita tai metallivartaita
- Leikkaa kalkkunan rintafilee pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi. Pujottele kuutiot vartaisiin. Sekoita keskenään kaikki marinadin aineet. Voitele vartaat marinadilla ja anna maustua 2-3 tuntia jääkaapissa. Grillaa vartaita noin 10 minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta liha kypsyy ja ruskistuu tasaisesti.
KASVISVARTAAT
1 kokonainen maissintähkä
1 kesäkurpitsa
2 paprikaa
1 rasia kokonaisia herkkusieniä
½ dl valmista grillauskastiketta
- Leikkaa maissintähkät ja kesäkurpitsa viipaleiksi. Halkaise paprikat,poista siemenet ja paloittele. Puhdista herkkusienet. Pujottele paloitellut kasvikset ja kokonaiset herkkusienet vuorotellen vartaisiin. Voitele vartaat grillauskastikkeella ja grillaa noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta kasvikset kypsyvät tasaisesti.
KALA-KASVISVARTAAT
250 g lohi- tai kirjolohifileetä
1 paprika
1 kesäkurpitsa
8 keitettyä, uutta perunaa
MAUSTEKASTIKE:
3 rkl öljyä
3 rkl soijakastiketta
1 murskattu valkosipulinkynsi
sitruunapippuria
kuivattua timjamia
LISÄKSI:
vartaita
- Leikkaa kalafilee kuutioiksi. Halkaise paprika, poista siemenet ja paloittele. Paloittele kesäkurpitsa ja halkaise perunat tarvittaessa. Pujota kalakuutiot, paprikan- ja kesäkurpitsanpalat sekä perunat vartaisiin. Sekoita keskenään kaikki maustekastikkeen aineet ja voitele vartaat kastikkeella. Grillaa vartaita 5-7 minuuttia silloin tällöin kännellen. Voitele vartaita grillauksen aikana maustekastikkeella. Vihje: Voit pujottaa vartaisiin myös kahdeksan kuorellista katkarapua tai jättikatkaravunpyrstöä.
NAKKI-LIHAVARTAAT
(8-10 annosta)
1 pkt nakkeja
1 pkt pekonia
600 g naudan sisäfileetä
VOITELUUN:
½ dl öljyä
2-3 rkl soijakastiketta
2-3 murskattua valkosipulinkynttä
1 tl kuivattua basilikaa tai oreganoa
rouhittua mustapippuria
PINNALLE:
mineraalisuolaa
LISÄKSI:
vartaita
- Leikkaa nakit 2-3 osaan ja pekoniviipaleet kahtia. Kääri pekoniviipaleet nakinpalojen ympärille. Puhdista sisäfilee ja leikkaa se tasakokoisiksi kuutioiksi. Pujottele pekoniin käärityt nakit ja fileepalat vuorotellen vartaisiin. Sekoita keskenään öljy, soijakastike, murskatut valkosipulinkynnet, kuivattu basilika tai oregano ja mustapippuri. Voitele vartaat seoksella. Grillaa vartaita noin viisi minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta liha kypsyy ja ruskistuu tasaisesti. Jatka grillaamista pari minuuttia, jos haluat että liha on sisältä täysin kypsää.
LIHA-KASVISVARTAAT
500 g broilerin tai kalkkunan rintafileetä tai naudan sisäfileetä
1 pieni kesäkurpitsa
1-2 (eriväristä) paprikaa
1 rasia (170 g) tuoreita herkkusieniä
MARINADI:
½ dl öljyä
½ dl appelsiinimehua
3 rkl soijakastiketta
1 rkl makeaa chilikastiketta
rouhittua musta- tai valkopippuria
LISÄKSI:
vartaita
- Leikkaa liha tasakokoisiksi kuutioiksi. Paloittele kesäkurpitsa. Halkaise paprikat, poista niistä siemenet ja paloittele. Puhdista herkkusienet. Pujottele kuutioitu liha, paloiteltu kesäkurpitsa ja paprika sekä kokonaiset herkkusienet vartaisiin. Sekoita keskenään marinadin aineet, voitele vartaat marinadilla ja anna niiden maustua pari tuntia. Grillaa vartaita 5-10 minuuttia silloin tällöin käännellen, jotta aineet kypsyvät ja ruskistuvat tasaisesti. Grillausajan pituus riippuu siitä, miten kypsää haluat lihan olevan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.