1 muna
1 ½ dl sokeria
1 ½ rkl vanilliinisokeria
½ putkiloa kardemummaa
5 dl maitoa
1 dl kermaa
50 g hiivaa
1 ½ tl suolaa
1 ½ dl mehukasta porkkanaraastetta
1 ½ dl rusinoita
1 kg vehnäjauhoja
150 g voita
*Vaahdota kulhossa kevyesti munat,sokerit ja kardemumma. Lisää mukaan haaleaa maitokerma-hiivaliuos. Lisää suola,pienellä terällä raastettu porkkanaraaste ja pestyt rusinat.Alusta taikina vehnäjauhoilla ja lisää loppuvaiheessa notkea rasva. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa. Leivo kauniin keltaisesta taikinasta nissejä,nasseja,hannun vaakunoita,pukinpäitä jne. Voitele kohonneet leivonnaiset keltuaisella,jonka joukkoon olet lisännyt ripauksen vanilliinisokeria. Vinkki! *Porkkanaraaste antaa leivonnaisille kauniin värin ja mehevyyttä.*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.