(5 annosta)

500 g broilerin rintapaloja

1-2 tl suolaa

½ tl mustapippuria

½ rkl paprikajauhetta

2 rkl vehnäjauhoja

2 rkl öljyä

2 rkl hunajaa

2 dl ruokakermaa

(100 g sieniä tai muita kasviksia)

*Kuutioi rintapalat (2x2 cm) ja laita ne uunivuokaan. Ripottele jauhot ja mausteet päälle sekä öljy. Laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi, kunnes broileri alkaa ruskistua. Alenna lämpö 175 asteeseen ja kaada päälle hunaja, kerma ja viipaloidut sienet. Jatka kypsentämistä vielä noin 30 min. Tarjoa keitetyn riisin ja salaatin kanssa.Hymy*

Merimiespata:

6 kg naudan ulkopaistia, viipaloi 6x6x1 cm, ruskista, mausta suolalla ( n. ½ dl), hauduta.

2 kg sipulia viipaleina freesaa

öljyä+margariinia.

9 kg perunaa viipaleina

1 tl valkopipp. 1 tl mustapipp.

5 l vettä+lihaliemijauhe noin 10 g/ l eli ½ dl (tarkista suolaisuus), suolaa n. ½ dl.

*Lado ainekset kerroksittain vuokaan ja kypsennä n. 150 asteessa  yhdistelmässä tai kuivana, kunnes perunat ovat kypsiä. Seuraa nesteen määrää ja kypsymistä. Aikaa n. tunti riippuen määrästä.*Silmänisku

Mehevä Suikalepata:

400-500 g luutonta sianlihaa (lapaa, etuselkää, kinkkua)

öljyä tai margariinia

1-2 tl perunajauhoja

2-3 dl vettä

2 sipulia

½ selleriä

2 porkkanaa

n. 200 g keräkaalia

1 paprika

1 tlk (= n. 200 g josta sieniä n. 100 g)

2 valkosipulin kynttä

2 tl suolaa

1-2 tl currya

1-2 rkl soijaa

½ tl mustapippuria

* Leikkaa ainekset suikaleiksi. Ruskista kasvissuikaleet padassa kevyesti ja ota ne pois. Ruskista seuraavaksi lihasuikaleet, lisää neste+perunajauhot. Lisää joukkoon mausteet ja kasvikset. Hauduta kypsäksi. Lisää kypsymisen loppuvaiheessa suikaloitu paprika ja viipaloidut herkkusienet. Tarkista maku ja lisää kypsän padan pinnalle hienonnettua persiljaa.*Hymy