4-6 annosta

1 prk (200 g) Bulgarian ruokajugurttia

1 dl korppujauhoja

1 sipuli

1-2 rkl voita

500 g jauhelihaa, esim. hirvi.

1 muna

1 tl suolaa

1 rkl meiramia tai oreganoa

½ tl mustapippurirouhetta

Tartarkastike:

1 prk kermaviiliä

½ - 1 dl sinappista kurkkusalaattia

Valmistusohje:

*Sekoita ruokajugurtin joukkoon korppujauhot ja anna seistä 15 minuuttia. Hienonna sipuli ja paista voissa pehmeäksi. Yhdistä ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina murekkeeksi ja nosta leivinpaperille pellille tai sopivaan vuokaan. Kypsennä mureketta 175 asteessa tunnin ajan. Mausta kermaviili  kurkkusalaatilla ja tarjoa murekkeen kastikkeena. Vinkki: Voit halutessasi täyttää murekkeen esimerkiksi luumulla,omenalohkoilla tai etikkakurkkusuikaleilla.Silmänisku*