4-6 annosta
1 prk (200 g) Bulgarian ruokajugurttia
1 dl korppujauhoja
1 sipuli
1-2 rkl voita
500 g jauhelihaa, esim. hirvi.
1 muna
1 tl suolaa
1 rkl meiramia tai oreganoa
½ tl mustapippurirouhetta
Tartarkastike:
1 prk kermaviiliä
½ - 1 dl sinappista kurkkusalaattia
Valmistusohje:
*Sekoita ruokajugurtin joukkoon korppujauhot ja anna seistä 15 minuuttia. Hienonna sipuli ja paista voissa pehmeäksi. Yhdistä ainekset tasaiseksi taikinaksi. Muotoile taikina murekkeeksi ja nosta leivinpaperille pellille tai sopivaan vuokaan. Kypsennä mureketta 175 asteessa tunnin ajan. Mausta kermaviili kurkkusalaatilla ja tarjoa murekkeen kastikkeena. Vinkki: Voit halutessasi täyttää murekkeen esimerkiksi luumulla,omenalohkoilla tai etikkakurkkusuikaleilla.*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.