1 litra maitoa

1 ½ dl maissijauhoja

2 rkl kaakaojauhetta

3 rkl pulverikahvia

2 rkl sokeria

2-3 tl vaniljasokeria

*Kuivat ainekset sekoitetaan keskenään ja lisätään kylmään maitoon. Keitos kuumennetaan paksupohjaisessa kattilassa koko ajan sekoittaen. Kun keitos kiehahtaa, kaadetaan se jälkiruoka- astiaan jäähtymään. Tarjotaan kermavaahdolla koristeltuna. *Hymy

Mannaryynivanukas:

1 ½ l maitoa

3-4 dl mannaryynejä

3 munaa

3 rkl sokeria

½ tl suolaa

1 rkl voita

½ dl rusinoita

*Kiehuvaan maitoon vispilöidään mannaryynit ja puuro keitetään kypsäksi. Maustetaan suolalla ja sokerilla. Jäähtyneeseen puuroon sekoitetaan vatkatut munat ja huuhdotut rusinat. Seos kaadetaan voideltuun uunivuokaan. Voinokareita pinnalle. Paistetaan vaaleanruskeaksi ja tarjotaan mehukastikkeen kanssa.* Kieli ulkona

Riisivanukas

1 litra maitoa

1 ½ dl riisisuurimoita

1-2 rkl sokeria

1/4 tl suolaa

½ tl kanelia

1 rkl voita

*Voitele uuninkestävä laakeahko vuoka ja kaada maito vuokaan. Sekoita maitoon raa'at riisisuurimot, puolet sokerista ja suola. Ripottele loput sokerista, kaneli ja voinokareet puuron pinnalle. Kypsennä puuroa hitaasti miedossa lämmössä uunissa ( n. 175 asteessa) 2 tuntia, eli kunnes puuro on kypsää ja pinta kauniin kullanruskea.* Cool