Pohja:

2 munaa

2 dl sokeria

1 dl maitoa

100 g margariinia tai voita

3 dl vehnäjauhoja

1½ tl leivinjauhetta

2 tl vanilliinisokeria

Kuorrutus:

40 g sulatettua voita tai margariinia

2-3 rkl kylmää kahvia

3 dl (noin ½ pkt) tomusokeria

1½ rkl kaakaojauhetta

1½ tl vanilliinisokeria

  1. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka.
  2. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. (vaahto tarpeeksi vatkattua kun sähkövatkaimen vispilöillä tehty 8 jää taikinan pintaan,eikä häivy niin äkkiä poies. Koulussa oppisin tuonkin opelta.Heh.Mut kokeilkaa ihmeessä tuota kikkaa.Silmänisku)
  3. Lisää maito ja sulatettu,kädenlämpöiseksi jäähdytetty rasva.
  4. Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.
  5. Levitä taikina vuokaan. Paista 10-15 minuuttia.
  6. Valmista kuorrutus: Sekoita rasva ja kahvi kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
  7. Levitä kuorrutus kypsän,hieman jäähtyneen pohjan päälle.
  8. Koristele halutessasi strösseleillä,nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.
  9. Leikkaa halutun kokoisiksi ja mallisiksi annospaloiksi.

*Suklaapalat: Korvaa 2 rkl vehnäjauhoista kaakaojauheella.Hymy

--> Kaksinkertaisesta annoksesta voit valmistaa uunipannullisen mokkapaloja. Levitä tällöin taikina pellille leivinpaperin päälle.Silmänisku

1344780276_img-d22b1800e1aa28e4961ec5be3

^Siinä minun tekeleni.Nauru

^Täsä toinen kuva mokkapaloista. Tein tämän leivonnaisen 24.3.-25.3. välisenä aikana. smileyTämän ohje tulee myöhemmin.wink