Pohja:
2 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
100 g margariinia tai voita
3 dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
Kuorrutus:
40 g sulatettua voita tai margariinia
2-3 rkl kylmää kahvia
3 dl (noin ½ pkt) tomusokeria
1½ rkl kaakaojauhetta
1½ tl vanilliinisokeria
- Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele suorakaiteenmuotoinen vuoka.
- Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. (vaahto tarpeeksi vatkattua kun sähkövatkaimen vispilöillä tehty 8 jää taikinan pintaan,eikä häivy niin äkkiä poies. Koulussa oppisin tuonkin opelta.Heh.Mut kokeilkaa ihmeessä tuota kikkaa.)
- Lisää maito ja sulatettu,kädenlämpöiseksi jäähdytetty rasva.
- Sekoita leivinjauhe ja vanilliinisokeri jauhoihin ja lisää jauhot taikinaan.
- Levitä taikina vuokaan. Paista 10-15 minuuttia.
- Valmista kuorrutus: Sekoita rasva ja kahvi kulhossa. Siivilöi joukkoon tomusokeri ja kaakaojauhe. Sekoita tasaiseksi.
- Levitä kuorrutus kypsän,hieman jäähtyneen pohjan päälle.
- Koristele halutessasi strösseleillä,nonparelleilla tai kookoshiutaleilla.
- Leikkaa halutun kokoisiksi ja mallisiksi annospaloiksi.
*Suklaapalat: Korvaa 2 rkl vehnäjauhoista kaakaojauheella.
--> Kaksinkertaisesta annoksesta voit valmistaa uunipannullisen mokkapaloja. Levitä tällöin taikina pellille leivinpaperin päälle.
^Siinä minun tekeleni.
^Täsä toinen kuva mokkapaloista. Tein tämän leivonnaisen 24.3.-25.3. välisenä aikana. Tämän ohje tulee myöhemmin.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.