Pohja:

3 munaa

1 dl sokeria

½ dl hasselpähkinöitä

1 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

*Vaahdota pohjaa varten munat ja sokeri. Lisää jauhettu hasselpähkinä, sekä vehnäjauho-leivinjauheseos. Kaada taikina voideltuun,jauhotettuun vuokaan. Paista 175 asteessa 30-40 minuuttia.*

Täyte: (esim.)

- 3/4 dl laimennettua, sokeroitua sitruunamehua

- 1 ½ dl vadelmahilloa

- 2 dl kuohukermaa vaahdotettuna

Pinnalle: (esim.)

*Kermavaahtoa

*Karamelleja, marjoja tai säilykehedelmiä

Prinsessakakku

*15-18 annosta*

Pohja:

4 munaa

1 ½ dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja tai ohrakasta

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

Täyte:

3 dl maitoa

1 muna

1 rkl sokeria

1 rkl perunajauhoa

1 rkl vanilliinisokeria

2 dl kuohukermaa

300 g vadelmahilloa

Kuorrutus:

250 g marsipaania

          vihreätä karamelliväriä

  1. Vaahdota pohjan munat ja sokeri ja lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti siivilän läpi vaahtoon.Kaada taikina korppujauhotettuun vuokaan. Paista kakkua 175 celsiusasteessa noin puoli tuntia.Kumoa kakku jäähtymään pyyhkeen päälle ja leikkaa se kolmeen osaan.
  2. Mittaa kattilaan täytekiisselin aineet, paitsi vanilliinisokeri. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee. Lisää jäähtyneeseen kiisseliin vanilliinisokeri ja vatkattu kerma.
  3. Levitä kakun pohjalevylle ensin ohut kerros vadelmahilloa ja sitten kolmasosa kiisselistä. Jatka kokoamista samaan tapaan ja levitä viimeiseksi loput kiisselistä pinnalle.
  4. Liuota karamelliväri muutamaan vesitippaan ja värjää marsipaani kauniin keväisen vihreäksi kädellä reippaasti "alustaen".
  5. Kauli marsipaani tomusokerilla jauhotetulla leivinpöydällä pyöreäksi, ohueksi levyksi, joka peittää myös kakun reunat. Kietaise marsipaani kaulimen ympärille ja nosta se kakun päälle. Tasoita reunat veitsellä.
  6. Taiteile ylitsejääneestä marsipaanista lehtiä koristeeksi. Somista kakku marsipaanilehdillä ja ruusuilla.
  • Tarjoa kakku jääkaappikylmänä.

1344780174_img-304741d8d512ab4c807fbc934

^Siinä mun tekemä mansikkakakku nimipäivänäni. Kuvat otin 19.7.2010Kieli ulkona.

1344780317_img-4605197dde9e0028d4b073405

^Siinä mun tekemä kinuskikakku uudenvuodenpäivänä.Kieli ulkonaKoristeena on päällä kirsikoita,kuorrutuksen tein ite ja kakun kokonaan myös.


^Tein pääsiäiseksi tällaisen aurinkoaiheisen täytekakun. Aurinko tehty keskelle persikan siivuista tai suikaleista ja auringon keskustaan on käytetty suklaamunaa.Reunoille panin kans noita suklaamunia ja persikan siivuja sekä reunoille pystyynkin. Ripottelin vielä lopuksi suklaavärirakeita tai nonparelleja ja viimeistelin kakun niillä. Pursotuksen hoidin ihan itse ja kakun täyttämisen, kostutuksen ynnä muun. Kakusta otin kuvan läheltä ja hieman kauempaa.winkcheekysmiley


"Vietin 22.6.2012 päivänä 23-vuotis synttäreitäni. Ajattelin tehdä sen kunniaksi itelleni kinuskitäytekakun alusta loppuun asti. smileyValmistin pohjan, kakkupohjan väliin laitoin raparperihilloa ja kostutin raparperisimalla joka ei ollut käynyt. Sen jälkeen annoin sen olla hetken painon alla kunnes aloin päällistä tekemään.smileyJonkun ajan päästä aloin kinuskia valmistelee, keitin kermaa ja fariinisokeria 10-15 minuuttia kattilassa ja sen jälkeen lisäsin siihen vähän voita ja kaasin sen kakun päälle. Kokeilin toki ennen ettei kinuski imeytynyt kakun sisälle, ei imeytynyt, joten kaasin sit sen jälkeen kinuskin kaikki kakun päälle tasasesti. Annoin sen kovettua. Sen jälkeen aloin vatkaamaan vispiä kulhossa pursotusta varten. Maustin sen sitten kun sain sen valmiiksi. Aloin pursottaa reunat ja pursotin myöskin kakkua päältäkin. Koristelin kakun pakastemansikoilla jotka oli sokeriliemessä pidetty jonkin aikaa, mansikoiden alle panin sitruunamelissan lehtiä, ja viimeistelin kakun viimeiseksi sitten strösseleillä.smileyTäsä nyt kuvat kakkutekeleistäni;wink eiks olekin hienoja...?smileywink"





"Tein isälleni Isänpäivän kakun tossa 13.11.2011 päivänä. Isä ilahtui kakusta ja tykkäsi sen mausta. smileywinkTäsä kuva siitä kakusta nytten;"

^Kakun päällä oli mansikoita, viinirypäleitä ja sitruunamelissan lehtiä. Päällinen taisi olla rasvasekotusta tai jotain sen tapaista, en nyt muista ku siitä mennyt aikaakin jo paljon, mutta jos te satutte tietämään niin kertokaa vastaus kommentitse.wink

"Päätin tehdä itselleni nimipäiväkakun 19.7.2012 päivänä. smileyOli hieman miettimistä millasta tekisin,mut sit löysin netistä yheltä sivulta pientä kakunpäällis vinkkiä, ja niinpä päätin sitten tehdä sen mukaan,mut en tehnyt ihan sen mukaan kuitenkaan, pientä eroa taisi tulla. winkOli siinä pähkäilyä kerrakseen ja suunnittelua,mutta kyllä siitä ihan hyvä ja hieno tuli loppujen lopuksi. Noniin, täsä kuva siitä kakkutekeleestäni nytten;"cheeky



^Kakku koristeltu tuoreilla mansikkaviipaleilla, ja sitruunamelissan lehdillä, pursotettu reunat ja päällinen, sekä mansikkaviipale rivien väleistä.smileyKakun ympärille panin kokonaisia mansikoita ja sitruunamelissan lehtiä, (ulkoreunalle, kakkulautasen siis). Kakun kostutin sisältä omenahillolla ja yhellä mehulla. Huom! Kuvissa näkyy muitakin kahvipöydän tarjottavia, mm. pullaa (itsetehtyä) sekä muitakin juttuja. Kommentit tervetulleita. Älä kopsaa kuvia ilman lupaani tai muutakaan tietoa! Kiitos!


24-vuotis%20syntt%C3%A4rikakku%2C%20kinu

24-vuotis%20kakku4-normal.jpg

24-vuotis%20kakku3-normal.jpg

^Täytin 24-vuotta tuossa 22.6.2013 päivänä ja tein sen kunniaksi tällasen kinuskikakun. =) Kukat ja lehdet on marsipaania. Kuorrutus on vispikermalla tehty. Kakun väliin laitoin mansikkahilloa. =) Ohje tulee myöhemmin. =)

IMG_1158-normal.jpg

IMG_1157-normal.jpg

IMG_1156-normal.jpg

IMG_1155-normal.jpg

^Tein tuoreista mansikoista tällasen kakun. Halkaisin kakun kahteen osaan ja väliin levitin mansikkasurvosta, joka oli tuoreista mansikoista tehtyä. =) Mehulla kostutin toisen puolen. Pohjapuolelle levitin tätä mansikkasurvosta siis. =) Vispikermaa levitin kakun keskustaan tasasesti ja reunat pursotin pursottimen avulla. =) Kokonaisilla mansikoilla täytin kakun päällisen, ihan täyteen siis, kuten yllä^ olevissa kuvissa näkyykin. =) 05.07.2013 kakku tehty ja kuvattu. Kommentit tervetulleita. Kopioida ei saa, eikä liitellä tms., Kiitos!

is%C3%A4ni%2068%20vuotis%20syntt%C3%A4ri

^Tällasen synttärikakun tein isälleni. Kinuskikakku, jossa päällä tällanen jännä kuvio