2-4:lle henkilölle

1 l vettä

2 dl makaroneja

Jauhelihaseos:

150 g jauhelihaa

½ sipulia

ripaus mausteita,esimerkiksi suolaa,basilikaa ja mustapippuria

Munamaito:

4 dl maitoa

2 munaa

1 tl suolaa

½ tl paprikajauhetta

  1. Lisää makaronit kiehuvaan veteen ja keitä ne miltei kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta vesi pois lävikön avulla.
  3. Kuori ja hienonna sipuli
  4. Ruskista jauheliha ja sipulisilppu paistinpannussa haarukkavatkaimella sekoittaen murumaiseksi seokseksi ja mausta.
  5. Sekoita jauhelihaseos ja makaronit kattilassa.
  6. Pane uuni kuumenemaan 200 asteeseen ja voitele vuoka.
  7. Valmista munamaito vatkaamalla ainekset kevyesti keskenään.
  8. Kaada lihamakaroniseos vuokaan ja kaada päälle munamaito.Jauheliha-makaroniseoksen tulee peittyä munamaidolla.
  9. Pinnalle voit halutessasi ripotella juustoraastetta.
  10. Kypsennä laatikkoa uunin alatasossa runsas puoli tuntia,kunnes munamaito on hyytynyt ja laatikon pinta on kullanruskea.Hymy

--> Voit korvata jauhelihan kalalla,kinkulla,juustoraasteella,sienillä tai kasviksilla.

--> Laatikosta tulee rakenteeltaan parempi,kun kypsennät sitä 175 asteisessa uunissa noin tunnin ajan.Silmänisku

1344779834_img-b8e65a8262f4dfc0164f2720e

^siinä minun tekemäni lihamakaroonilaatikko.Hyvin onnistui ja maukasta oli.Kieli ulkonaSilmänisku

Porkkana-jauhelihalaatikko

6 annosta

400 g porkkanoita

5 dl kypsää täysjyväriisiä

250 g jauhelihaa

½ ps (85 g) pekonia (tai pekonikuutioita)

1 tl jauhelihamaustetta

8 dl maitoa

3 kananmunaa

suolaa, pippuria, yrttimaustesekoitusta

Pinnalle:

20 g voi- tai margariininokareita

2 rkl siirappia

2 tl korppujauhoja

*Keitä ja survo porkkanat. Paista jauheliha ja silputtu pekoni muruiksi, mausta jauhelihamausteella. Sekoita porkkanasose, jauhelihapekonimurut ja riisi uunivuoassa. Sekoita maito, munat ja mausteet kulhossa ja kaada seos vuokaan. Laita pinnalle voi- tai margariininokareita, valuta siirappiraidat ja ripottele päälle korppujauhoja. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Nauti vihreän salaatin ja sokerilla maustetun puolukkasurvoksen kanssa.Kieli ulkonaHymy*

HYVÄN OLON LOHIMAKAROONILAATIKKO

6:lle henkilölle

1 pussi  Hyvän Olon Makaronia

2 sipulia

500 g lohikuutioita

1 ½ tl suolaa

2 paprikaa

1 litra maitoa tai kookosmaitoa

3 kananmunaa

1 ½ rkl pestoa

1 ½ rkl kalafondia

1 ½ tl paprikajauhetta

1 tl musta- tai sitruunapippuria

Ohje:

*Voitele iso uunivuoka ja kaada keittämättömät makaronit vuoan pohjalle. Sekoita joukkoon sipulikuutiot, lohipalat ja kuutioitu paprika. Sekoita maitoon munat ja mausteet. Kaada munamaito vuoan päälle niin, että kaikki ainekset peittyvät kunnolla. Kypsennä 200-asteisen uunin alatasolla n. 1 tunti. Voit korvata lohen myös savukalalla tai tonnikalalla. *Kieli ulkona

Huom! - Tein muuten ohjeen mukaan mutta pienensin määrät, ja paprikan tilalla käytin paprikajauhetta, laitoin lohen tilalle kirjolohta. Kalafondia, ja pestoa ei ollut joten jätin ne poies. Makaronit keitin,en laittanu raakana vuoan pohjalle. Tässä mun tekemä laatikko. Tällanen siitä sitten tuli, ja hyvää oli maultansa, voin sen sanoa.Silmänisku