8-10 annosta

Vuokaan:
margariinia tai voita

Taikina:
180g margariinia tai voita kuutioituna
1 tl vaniljasokeria
3½ dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 dl kaakaojauhetta
1 dl kookosrouhetta
2 dl piimää
4 valkuaista
Ripaus suolaa

Suklaatäyte:
400 g tummaa suklaata
250 g margariinia tai voita sulatettuna
1½dl tomusokeria

*Voitele tasapohjainen kakkuvuoka ja leivitä se.
Voit myös leikata vuoan pohjalle leivinpaperin.
Vispaa rasva, vaniljasokeri ja sokeri pehmeäksi vaahdoksi.
Lisää keltuaiset yksitellen, seosta koko ajan vispaten.
Sekoita keskenään jauhot ja kaakao.
Siivilöi seos munasokerivaahtoon.
Lisää kookosrouhe ja piimä.
Vaahdota valkuaiset ja ripaus suolaa kovaksi vaahdoksi.
Nostele valkuaisvaahto taikinaan.
Kaada taikina vuokaan.

Paista 200 asteisessa uunissa n: tunti.

Jäähdytä kakku ja leikkaa se kolmeen kerrokseen.
Sekoita suklaa ja rasva keskenään kulhossa.
Siivilöi joukkoon tomusokeri.
Anna täytteen jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Vispaa täyte puuhaarukalla notkeaksi ja levitä
se kakun väliin ja päälle.*

Englantilainen hedelmäkakku

250 g margariinia tai voita

250 g fariinisokeria tai siirappia

4 kananmunaa

150 g rouhittuja manteleita

150 g rusinoita

150 g kuiv.aprikoosia hienonnettuna

150 g säilykekirsikoita

3,5 dl vehnäjauhoja

1 dl grahamjauhoja

2 tl leivinjauhetta

ripaus kanelia

3 rkl rommia

*Voitele ja korppujauhota rengasvuoka.Vatkaa margariini ja sokeri tai siirappi vaahdoksi ja lisää munat yksitellen. Sekoita taikinan joukkoon hienonnetut, jauhotetut hedelmät ja mantelit.Lisää jauhot,joissa on leivinjauhe sekä mausteet.Kaada taikina vuokaan.Paista 160-170 asteessa 60-75 minuuttia.*regular_smile.gif

ITÄVALTALAINEN KANELIKAKKU

150 g voita tai margariinia

2 dl sokeria

2 munaa

4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

2 dl rusinoita

2 dl omenasosetta

*Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuorotellen omenasoseen kanssa. Paista +170 asteessa runsaan tunnin ajan.* Huom! Kakku voi olla aikasemminkin kypsä, joten kantsii katsella sitä vähän välillä ja kokeilla tikun kanssa.Hymy

CIMG0037.jpg

^Minun tekemä kakku ja ottamani kuva siitä.Silmänisku

TIIKERIKAKKUNI: