Ainekset:
4 dl vettä
1 tl suolaa
öljyä
puoli pussillista kuivahiivaa
6-7 dl Kinnusen puolikarkeita vehnäjauhoja
Valmistus:
*Mittaa vesi kulhoon ja kuumenna se mikrossa tai kattilassa.Sekoita veden joukkoon suola ja öljy. Lisää vehnäjauhot ja kuivahiiva taikinaan lusikalla hämmentäen.Älä vaivaa taikinaa.Kaada taikina uunipellille, jolla on leivinpaperi. Kostuta kädet ja levitä taikina koko uunipellin kokoiseksi. Levitä pohjan päälle ketsuppia kastikkeeksi ja muut täytteet oman maun mukaan, esim. paistettua jauhelihaa, salamia, kinkkusuikaleita, homejuustoa, ananasta, persikkaa jne. Kuorruta pizza vielä juustoraasteella ja paista 225-asteisessa uunissa, kunnes juustokuorrutus alkaa ruskettua.*
KALKKUNAPIZZA
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 rkl öljyä
6 dl vehnäjauhoja, osan voi korvata graham-, tai ruisjauhoilla
Täyte:
300 g Järvi-Suomen kalkkunajauhelihaa
öljyä paistamiseen
1 tl paprikajauhetta
½ tl suolaa
50 g metwurstia suikaleina
1 purkki tomaattipyrettä
(8 mustaa oliivia)
2 dl juustoraastetta
oreganoa, rakuunaa tai basilikaa
*Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva siihen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina ja kohota 10 minuuttia. Taikinan kohotessa ruskista jauheliha pannulla ja mausta. Kaulitse taikinasta yksi iso pizza tai 4 pientä. Levitä tomaattipyre pohjalle ja sen jälkeen jauheliha, metwursti ja oliivit. Ripottele pinnalle juustoraaste ja paista 225 -250 asteessa 10-15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 497 kcal 250 g annoksessa.*
Herkkupizza
2 dl vettä
25 g hiivaa
2 rkl öljyä
½ tl suolaa
3 dl vehnäjauhoja
Täyte:
2 dl tomaattimurskaa
1 tlk (227 g) ananasmurskaa
1 tlk (200 g) tonnikalapaloja
1 tlk (185 g) herkkusieniviipaleita
1 dl pakastesipulikuutioita
250 g kinkkusuikaleita
20 g oliiveja
150 g juustoraastetta
150 g sinihomejuustoa
1 tl pippurisekoitusta
1 tl valkosipulirouhetta
1 tl oreganoa
*Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää öljy, suola ja jauhot. Levitä taikina lastalla leivinpaperin päälle pellille ja kohota 15 minuuttia. Pistele haarukalla muutama reikä taikinaan. Kaada tomaattimurska siivilään ja painele liika neste pois. Tee samoin ananasmurskalle. Levitä pizzapohjan päälle täyteainekset ohjeen mukaisessa järjestyksessä. Ripottele juustot ja mausteet viimeiseksi. Paista 225-asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.*
Kasvispitsa
Ohje tulee myöhemmin...
^Kasvispitsamme valmiina kokonaisena ennenku aloimme syömään sitä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.