• Kermakakku:

*Vaniljaisella kermavaahdolla päällystetty kakku lienee yleisin klassikko. Jos koristelet kakun pursottamalla, varaa kermaa enemmän. Pursotus pysyy paremmin kakussa kiinni,kun levität pintaan ensin ohuen kermavaahtokerroksen.*

  • Rahka-kermakakku:

*Rahka kermavaahdon joukossa keventää kakkua. Lisää mukaan silloin myös tavallista sokeria. Sekoita tölkilliseen (250 g) rahkaa tölkillinen (2 dl) vatkattua kermaa.*

  • Hedelmä/marja-kiillekakku:

*Levitä kakun pinnalle ensin ohut kerros hedelmä- tai marjasosetta. Asettele pinnalle kauniita hedelmä- ja marja-asetelmia. Levitä pinnalle kiille. Pane 2 liivatelehteä likoamaan kylmään veteen. Kuumenna ½ dl hedelmämehua kiehuvaksi. Purista liivatteet kylmästä vedestä ja liuota kuumaan mehuun. Lisää mukaan vielä 1 dl mehua. Anna seoksen jäähtyä munanvalkuaismaiseksi ja levitä se sitten kakun pinnalle. Huom! Älä käytä kiiviä liivatteen kanssa, hyytelö hyytyy hitaasti ja hajoaa nopeasti.*Otsan rypistys

  • Kinuskikakku:

*Kinuskikuorrutteinen kakku on monen lemppari.Mittaa kattilaan 2 dl kermaa ja 2 dl fariinisokeria.Kuumenna ja sekoita välillä noin 20 minuuttia, kunnes seos alkaa saeta eikä tippa kakun pinnalle pudotettuna imeydy. Sekoita valmiiseen kinuskiin nokare voita ja 1 tl vaniljasokeria. Jos haluat suklaisen kinuskin,paloittele juuri valmistuvaan seokseen 50 g taloussuklaata sulamaan. Kaada kinuski hieman jäähtyneenä kakun pinnalle aloittamalla keskeltä, ympyrää tehden ja edeten reunoille.*

  • Suklaakakku:

*Suklaapäällysteisen kakun voit tehdä seuraavasti: Paloittele levyllinen taloussuklaata kuumuutta kestävään kulhoon ja pane se vesikattilaan levylle. Näin vesihauteessa suklaa sulaa tasaisesti. Levitä sulanut suklaa kakun pinnalle tai sekoita jäähtyneen suklaan joukkoon purkillinen smetanaa tai ranskankermaa ja kuorruta. Muista myös valkosuklaa.*