*Surimi on perinteinen japanilainen kalavalmiste, joka jäljittelee maultaan ja ulkonäöltään kalliimpaa äyriäisen lihaa. Surimi on erinomainen lisäke salaatteihin tai esim.Tortilla Wrappien täytteeksi.*Hymy

Ainekset: surimi (kalanliha 50%), (turskansukuiset kalat), stabilointiaineet E420, E4 52, vesi, lumirapu ( 5%), vehnätärkkelys, perunatärkkelys, sokeri, rapuaromi, suola (max. 1,4%), munanvalkuainen, arominvahvenne E621, elintarvikeväri E120, E160C.

Historia: Historioitsijoiden mukaan surimia on ehkä valmistettu Japanissa jo tuhat vuotta sitten, mutta varmuudella tiedetään, että ensimmäiset kirjalliset maininnat surimista löytyvät Japanista 1700-luvulta.

Nykyään surimia valmistetaan ja säilötään teollisesti ja käytetään kaikkialla maailmassa. Surimin valmistuksessa käytetään aina tuoretta kalaa. Kalan liha hienonnetaan, siivilöidään, pestään ja puhdistetaan huolellisesti nahasta, suomuista ja ruodoista. Lopuksi tämä hajuton ja mauton kalaproteiinimassa sekoitetaan muiden valmistus- ja lisäaineiden kanssa. Surimista voidaan muotoilla esim. tikkuja tai ravun osia muistuttavia muotoja.Hymy