4 annosta

3 porkkanaa

50g juuriselleriä

100 g purjoa

1 pieni punainen paprika

2 rkl Keiju Juoksevaa

2 rkl Sunnuntai-vehnäjauhoja

4 dl vettä

1 kasvisliemikuutio

1 prk Keiju-kasvirasvasekoitetta

2 dl juustoraastetta

1/2 tl suolaa

1/3 tl rouhittua mustapippuria

1 tl Oreganoa

1/2 ps Torino Lasagne Piccoloa

Vuoan voiteluun: Keiju Juoksevaa

Pinnalle: juustoraastetta

 

1. Suikaloi porkkanat,selleri,purjo ja paprika.

2. Pehmitä kasviksia kattilassa Keiju Juoksevassa muutama minuutti. Sekoita joukkoon vehnäjauhot,lisää vesi ja liemikuutio. Anna kiehahtaa. Lisää kasvirasvasekoite, juustoraaste ja mausteet.

3. Voitele reilu 2 l:n uunivuoka Keiju Juoksevalla.

4. Mittaa raaka pasta vuokaan ja kaada päälle kuuma kastike. Sekoita. Ripottele pinnalle juustoraastetta.

5. Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasossa 30 minuuttia. Ota vuoka uunista. Anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.

KALA-PINAATTILASAGNE

6-8 annosta

9 lasagnelevyä

Kala-pinaattikastike:

2 isoa sipulia hienonnettuna

2 rkl Valio Meijerivoita

150 g pakastettua pinaattia

1 rkl vehnäjauhoja

2 prk tomaattimurskaa

1 kalaliemikuutio

2 valkosipulin kynttä

1/2 tl mustapippuria

2 tl sokeria

200 g graavisuolattua kirjolohifileetä TAI muuta kevyesti suolattua kalaa

Juustokastike:

2 rkl Valio Meijerivoita

3 rkl vehnäjauhoja

5 dl Valio Maitoa

1/2 tl suolaa

1/4 tl mustapippuria

1 pussi Valio Emmental Punaleima-TAI Valio Mustaleima raastetta

*Ruskista sipuli kuultavaksi voissa. Lisää sulatettu ja kuivaksi puristettu pinaatti joukkoon. Lisää muut aineet paitsi kala. Anna kiehua hiljalleen muutama minuutti. Lisää suikaloitu kala. Nosta liedeltä. Valmista juustokastike. Kiehauta vehnäjauhot voissa. Lisää maito tasaiseksi sekoittaen. Anna kiehua muutama minuutti. Mausta ja lisää juustoraaste. Levitä voidellun lasagnevuoan pohjalle puolet kala-pinaattikastikkeesta. Lado päälle lasagnelevyjä. Levitä niille puolet juustokastikkeesta. Tee loput kerrokset, päällimmäiseksi juustokastiketta. Kypsennä 175 asteessa noin 1 tunti. Peitä vuoka leivinpaperilla, jos ruoan pinta saa liikaa väriä.

VINKKI. Voit vaihtaa kalan tilalle katkarapuja ja/tai simpukoita.

PIKALASAGNE

4 annosta

8 Pirkka-lasagnelevyä

KEITTÄMISEEN:

2 l vettä

1 tl suolaa

1 rkl öljyä

TÄYTE:

300 g Pirkka-parsakaalia

1 tlk Pirkka-basilikapastakastiketta

100 g Pirkka-palvikinkkuviipaleita

50 g Pirkka-sinihomejuustoa

n. 100 g Pirkka-emmental-mozzarella-juustoraastetta

*Kuumenna vesi kiehuvaksi,lisää suola ja öljy. Keitä lasagnelevyt kypsiksi eli noin 8 minuuttia, välillä sekoittaen. Paloittele parsakaalit pieniksi paloiksi ja lisää ne lasagnelevyjen joukkoon kypsennyksen puolessa välissä. Kaada vesi pois lasagnelevyistä ja parsakaaleista. Kuumenna pastakastike ja lusikoi kastiketta voidellun uunivuoan pohjalle. Nosta kastikkeen päälle kerros lasagnelevyjä, pastakastiketta,parsakaaleja ja puoliksi leikattuja kinkkuviipaleita. Toista kerroksia kunnes kaikki ainekset on käytetty. Jätä päällimmäiseksi kerrokseksi pastakastike. Lasagnelevyt ja kinkkuviipaleet saavat jäädä aaltoileviksi. Ripottele pinnalle sinihomejuustoa ja juustoraastetta. Gratinoi lasagnea 250-asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lisäksi raikasta salaattia. VINKKI! *Voit koota jokaiselle ruokailijalle myös annoslasagnet uuninkestäville lautasille.*regular_smile.gif

JAUHELIHALASAGNE

 6-8 ANNOSTA

250 g lasagnelevyä

          Jauhelihakastike

400 g jauhelihaa

2 sipulia

400 g säilöttyjä tomaatteja

3 valkosipulinkynttä

2 dl vettä tai lihalientä

       suolaa

       mustapippuria

       basilikaa

       Valkokastike

50 g voita

3/4 dl vehnäjauhoja

8-10 dl maitoa

             suolaa

             viherpippuria

175 g emmentaljuustoa raastettun

1.

 Ruskista jauheliha ja hienonnetut sipulit kevyesti.

 2.

 Lisää joukkoon säilötyt tomaatit liemineen, pieniksi kuutioidut valkosipulinkynnet, lihaliemi ja mausteet. Anna seoksen hautua ½ tuntia välillä sekoittaen.

3.

 Valmista valkokastike. Sulata voi, lisää joukkoon jauhot ja anna kiehahtaa. Lisää maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua 1 - 2 minuuttia. Mausta ja sekoita joukkoon juustoraaste, jätä pieni osa pinnalle ripoteltavaksi

 4.

 Voitele laakea uunivuoka.

 5.

 Levitä pohjalle lihakastiketta ja vieri viereen lasagnelevyjä. Levitä lasagnelevyjen päälle lihakastiketta ja valkokastiketta.

 6.

 Ripottele pinnalle juustoraastetta.

 7.

 Paista 175°C 40 - 45 minuuttia.

 TAVALLINEN LASAGNE

 * n. 8 lasagnelevyä

Juustokastike:

40 g margariinia tai voita

4 rkl vehnäjauhoja

7 dl maitoa

1/2 tl suolaa

1/2 tl muskottia

3-4 dl juustoraastetta

 Jauhelihaseos: 

450-500 g jauhelihaa

1 sipuli

1-2 valkosipulinkynttä

1 tlk murskattuja tomaatteja

1 prk tomaattipyreetä

1 lihaliemikuutio

1 maustemitta valkopippuria

1/2 tl oreganoa

225 °C n. 30 min.

  1. Ruskista jauheliha ja hienonnettu sipuli kevyesti kuumassa rasvassa paistinpannussa. Lisää tomaatit, tomaattipyree, hienonnettu valkosipuli, lihaliemikuutio ja mausteet.
  2. Kiehauta kastiketta varten kattilassa rasva ja jauhot. Lisää huoneenlämpöinen maito vähitellen koko ajan sekoittaen. Kuumenna ja sekoita kunnes kastike sakenee ja kiehahtaa. Varo ettei maito pala pohjaan! Mausta kastike ja lisää juustoraaste vähitellen. Sekoita tasaiseksi.
  3. Levitä kerros juustokastiketta voidellun lasagnevuoan pohjalle. Pane sen päälle lasagnelevyjä, jauhelihaseosta ja juustokastiketta. Toista sama. Levitä viimeisten levyjen päälle juustokastiketta ja ripottele pinnalle juustoraastetta.
  4. Paista lasagnea 225 asteessa uunin keskitasossa noin 30 minuuttia.