Kääretortusta leivokseksi tai kakuksi:

  • Leikkaa unelma- tai kääretortturullasta reiluja viipaleita ja kuorruta ne leivoksiksi kermavaahdolla, sulalla suklaalla, hedelmäsoseella tai kinuskilla. Viimeistele komeus hedelmillä, marjoilla tai kakunkoristeilla.
  • Jos haluat pohjasta kakun, leikkaa levy (jolle täytteet on levitetty) samanlevyisiksi viipaleiksi (noin 7 cm). Kääri yksi viipale rullalle ja pane tarjoiluvadille pystyyn. Kietaise viipale kerrallaan edellisen ympäri, saumakohdasta jatkaen, ja kakku suurenee kuin lumipallo. Tähän tapaan voit koota useammasta pohjasta vaikka kuinka suuren kakun.
  • Täytekakku syntyy myös leikkaamalla pohja kahteen osaan ja leivokset samaan tapaan paloiksi leikaten.
  • Kääretorttulevystä saat piparkakkumuotilla painamalla haluamasi muotoisia leivospohjia, vaikka sydämiä sydänystävälle. Hymy

1265123636_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

^Kääretorttukakku tehdään näin:Hymy^

Vaihtelua perustaikinaan:

  • Erilaista makua torttupohjaan saat vaihtelemalla jauhoja. Käytä osana esim. graham-, sämpylä- tai ruisjauhoja, manteli- tai pähkinäunelmaa.
  • Voit käyttää mausteita myös taikinassa. Ripsauta jauhojen mukaan vaniljasokeria, inkivääriä, neilikkaa, minttua... Kanelilisä sopii, kun täytät tortun omenasoseella.
  • Täytteeksi riittää hillo, survotut marjat tai hedelmät. Täyteläisempi torttuelämyksestä tulee, kun levität marjojen päälle vielä kermavaahtoa tai rahka- kermaseosta. Niiden joukkoon voit sekoittaa rouhittua suklaata, manteli- tai pähkinärouhetta, karamellimursketta tai halvamurusia.Kieli ulkona

VINKKI!

Tortunvatkaaja neuvoo:

  • Huoneenlämpöiset munat vatkautuvat paremmin kuin jääkaappikylmät.
  • Vaahtoutumista edistää myös, että vatkaat munien rakenteen rikki ennen sokerin lisäämistä.
  • Jauhoseoksen tasaisuuden taikinassa varmistat sekoittamalla kuivat aineet ensin keskenään ja ravistamalla seoksen vielä siivilän lävitse taikinaan.
  • Perinteinen tapa on kumota kypsä pohja korppujauhoilla tai sokerilla ohuelti ripotellulle voipaperille. Kokkaroituvista murusista ja sokerista on yleensä vain harmia. Siistein tapa on kipata pohja puhtaalle pyyhkeelle. Pohja ei tartu kankaaseen lainkaan kiinni.
  • Kääri täytteinen torttulevy napakalle rullalle ja anna odottaa viileässä tarjoiluhetkeään voi- tai leivinpaperiin kietaistuna.Silmänisku