4 ANNOSTA
2 porkkanaa
2 valkosipulinkynttä
1 pieni parsakaali
100 g vihreitä papuja
5 dl suppilovahveroita tai muita metsäsieniä tai herkkusieniä
1 rkl öljyä
2 ½ dl ruoanlaittofraichea (tatti-herkkusieni)
rouhittua mustapippuria
hienonnettua tuoretta basilikaa
Lisäksi:
250 g täysjyväpastaa
vettä
mineraalisuolaa
Pinnalle:
(parmesaani)juustoraastetta
- Kuori ja suikaloi porkkanat. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Huuhdo ja paloittele parsakaali sekä pavut. Puhdista ja paloittele sienet. Kuumenna öljy paistinpannussa tai paistokasarissa. Lisää kaikki kasvikset sekä sienet ja paista niitä koko ajan sekoittaen muutama minuutti, jotta ne kypsyvät sopivasti. Lisää ruoanlaittofraiche ja kiehauta aineet. Mausta seos maun mukaan mustapippurilla ja höystä hienonnetulla basilikalla. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan mineraalisuolalla maustetussa vedessä napakan kypsäksi. Valuta pasta ja sekoita se pannussa olevan kasvisseoksen joukkoon. Jaa tarjolle. Voit ripotella pinnalle (parmesaani) juustoraastetta.
LAKTOOSITON VAIHTOEHTO:
*Käytä ruoanlaittofraichen sijaan kasvislientä ja ripottele ruoan joukkoon 1-2 ruokalusikallista vaaleaa suurustetta, joka saostaa kastiketta sopivasti. Jätä juusto pinnalta pois tai käytä laktoositonta juustoa. *
Tuoretomaattipasta
10 kpl tomaatteja kuutioina
1 kpl punainen paprika kuutioina
2 dl basilikaa hienonnettuna
5 rkl oreganoa hienonnettuna (tai 2 tl kuivattuna)
1 dl öljyä
5 rkl balsamiviinietikkaa
5 kpl:tta valkosipulin kynsiä
1 rkl sokeria
2-3 tl suolaa
1 tl mustapippuria
500 g täysjyväpastaa
*Sekoita kaikki kastikkeen ainekset. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kastike kuuman pastan joukkoon ja nauti heti. Kastike toimii myös pitsapohjalla tomaattikastikkeen tapaan.*
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.