8-10 annosta
Pohja:
2 munaa
3/4 dl vaaleaa siirappia
½ dl vehnäjauhoja
3/4 dl perunajauhoja
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
1½ dl persikoiden säilöntälientä
Täyte:
6 liivatelehteä
½ dl persikoiden säilöntälientä
1 iso tlk (n. 800 g) persikoita
1 prk rahkaa
1 prk kermaviiliä
1 dl vaaleaa siirappia
1 tl inkivääriä
1 tl vaniljasokeria
1 dl kuohukermaa vaahdotettuna
Pinnalle:
1 dl vettä
1½ dl hyytelösokeria
2½ dl persikkasosetta
Koristeeksi:
1 dl kuohukermaa
1 rkl tomusokeria
sitruunamelissan lehtiä
- Vatkaa munat ja siirappi vaahdoksi, sähkövatkaimella se kestää 3-4 minuuttia.
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon siivilöiden.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtoreunaiseen vuokaan (22-24 cm).
- Paista kakkupohjaa 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla 18-20 minuuttia. Kumoa kakkupohja ja anna jäähtyä.
- Pese kakkuvuoka jossa paistoit kakun ja vuoraa pohja leivinpaperilla, silloin torttua on helpompi siirrellä. Pane pohja takaisin vuokaan ja kostuta sitä persikkaliemellä. Taita leivinpaperi kaksin kerroin ja aseta se vuoan reunan ja kakkupohjan väliin.
- Anna liivatelehtien pehmetä kylmässä vedessä 5-10 minuuttia ja liuota ne persikkaliemeen kuumentaen.
- Soseuta persikat ja ota 2 dl persikkasosetta täytteeseen. Sekoita kaikki täytteeseen tulevat aineet keskenään liivateseos vähän haaleana. Lisää kermavaahto vasta lopuksi varovasti nostellen.
- Kaada seos kakkupohjalle ja anna hyytyä kylmässä 3-4 tuntia.
- Sekoita kiehuvaan veteen hyytelösokeri. Lisää persikkasose ja anna sen kuumentua ja kiehahtaa. Anna seoksen jäähtyä noin 8-10 minuuttia.
- Kaada seos varovasti hyvin läheltä kakun pinnalle ja levitä tarvittaessa varovasti veitsellä. Anna hyytyä kylmässä.
- Irrota rengas kakun ympäriltä ja irrota varovasti leivinpaperisuikaleet reunoilta. Siirrä kakku tarjoiluastiaan.
- Vatkaa koristeeksi tuleva kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla. Pursota kermavaahto ruusukkeiksi tortun pinnalle ja koristele sitruunamelissan lehdillä. Tarjoa mahdollisimman kylmänä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.